Lees meer

Bekijk

Klik en bekijk onze stadsvisie

terug naar vorige pagina

Blog

Algemene zaken

StemWIJZER met Volt Maastricht

Over twee weken is het zo ver, de stemlokalen openen haar deuren. Dit keer voor de Provinciale Staten verkiezingen. Laten we maar meteen met de (stem)deur in huis vallen; helaas kan er in de provincie Limburg, door het tekort aan kandidaten, niet op Volt gestemd worden. Volt is een jonge partij en we stellen hoge standaarden aan onszelf. Niet meedoen is jammer, maar op halve kracht meedoen was, natuurlijk, geen optie. Maar niet getreurd, in 8(!) andere provincies: Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant, Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland kan wél op Volt gestemd worden. Onze collega’s staan klaar om, ook in de provincie, ons Europese, positieve en pragmatische geluid te laten horen. Dus, ben jij klaar voor progressieve, nieuwe politiek? Lees dan verder en kijk hoe je “wijzer” kan stemmen op 15 maart.

Scroll & lees meer

Rebecca Warren

We leven momenteel in pittige tijden, waarin polariserende woorden - nota bene via campagnes van bepaalde politieke partijen - mensen steeds verder uit elkaar proberen te drijven. Terwijl het juist in deze tijden, waar crisis op crisis gestapeld wordt, extreem belangrijk is om samen te werken aan een betere en leefbare toekomst.  

Vraag 10 mensen op straat wat de provincie doet, en 9 hebben geen idee. Want hoewel de Maastrichtenaar gebaat is bij een betere OV verbinding naar zowel Luik als Sittard, weten velen niet dat dit grotendeels provinciaal beleid betreft. Een logische vraag is, wat doen de Provinciale Staten precies? Allereerst, verkiezen zij de leden van de Eerste Kamer, dus indirect telt je stem ook mee voor die aanstelling. Daarnaast maken ze op provinciaal niveau belangrijk beleid voor onderwerpen als woningbouw, openbaar vervoer en cultuur. En, niet allerminst, krijgt Europees beleid handen en voeten in de Provincie. 

De impact van Europese, landelijke, provinciale en lokale politiek is voor velen moeilijk te behappen. Afgelopen gemeenteraadsverkiezingen bracht maar 43% van de stemgerechtigden hun stem uit. Terwijl dit juist de plek is waar beleid direct invloed kan hebben op wat er gebeurt in je achtertuin. Dit kan en moet beter.

Volt Maastricht maakt zich zorgen om de staat van de democratie. Daarom zijn we constant op zoek naar manieren om inwoners meer te betrekken bij de lokale politiek, mede door de burgerraad pilot, die aankomend jaar wordt ingezet in Maastricht. Wij vinden dat alles op alles gezet moet worden om mensen weer te laten stemmen. 

Ik hoor het je denken; “maar voor welke partij kan ik dan het beste het rondje rood inkleuren, nu Volt geen optie is?”. Dat kunnen we uiteraard niet voor je invullen. Wat we wel kunnen zeggen, is dat het geen geheim is dat wij dichter bij Groenlinks of PvdA staan dan bij rechtse partijen. In het Europees Parlement zitten we dan ook in de fractie van de Groenen. Niet geheel onverwachts is ons advies om te stemmen op een sociale, duurzame, en progressieve partij. Een partij die zich inzet om de aarde leefbaar achter te laten aan toekomstige generaties, focust op het verminderen van sociale ongelijkheid, en dat allemaal door middel van Europese samenwerking. 

Veel succes met het maken van de keuze die het beste bij jou past, en tot 15 maart in het stemlokaal!

We zijn ervan overtuigd dat het over vier jaar niet meer nodig om eenzelfde soort blog te schrijven en kun je dan gewoon op ons stemmen tijdens de Provinciale Staten verkiezingen. In de tussentijd blijven we ons met de Maastrichtse fractie inzetten voor democratische vernieuwing in het hart van Europa. Wil jij onderdeel worden van deze beweging? Bekijk dan hier hoe dat kan

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.