Lees meer

Bekijk

Klik en bekijk onze stadsvisie

Organisatiestructuur & teams

Als fractie vinden wij het belangrijk om aan te geven hoe onze organisatie in elkaar steekt. Zoals je kan zien werken we nét even anders dan een hoop andere partijen. Bovendien betrekken we je graag zo veel mogelijk bij ons raadswerk en het laten groeien van onze beweging in de regio. 

Er zijn meerdere manieren om actief te worden binnen onze lokale beweging. Van laagdrempelig een borrel met ons drinken tot het pakken van de lead binnen een team; doe waar jij je prettig bij voelt en laat vooral weten waar je plezier uit haalt! We zijn op zoek naar enthousiaste Europeanen die onze Maastrichtse visie delen, en de mogelijkheden om bij te dragen aan onze beweging zijn eindeloos.

Manieren om actief te worden binnen onze lokale beweging

1) What’sApp Community: Je kunt lid worden van onze What’sApp Community. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen onze beweging. Je kunt zelf kiezen bij welke groep(en) je aan wilt sluiten. 

2) Fractievergaderingen: Je kunt altijd langskomen tijdens een van onze fractievergaderingen op maandagavond. Deze vergaderingen zijn in het Nederlands, en aanmelden is vereist, gezien de gelimiteerde ruimte in Mosae Forum. Aanmelden kan door een mail te sturen naar guy.dumoulin@volteuropa.org. Elke laatste maandag van de maand vindt onze openbare fractievergadering plaats op de zolder van Café Forum te Maastricht (vanaf 19:00). Deze vergadering is in het Engels, en aanmelden is niet nodig. Kom vooral langs om je ideeën te delen, met ons in gesprek te gaan en/of een borrel te drinken. 

3) Wil je graag met ons in contact komen? Heb je hulp nodig bij het navigeren van onze What’sApp Community? Wil je langskomen bij een reguliere fractievergadering? Of wil je simpelweg een keer met één van onze raads- of burgerleden een kop koffie drinken? Stuur dan een mail naar Guy, onze secretaris. Guy is te bereiken via guy.dumoulin@volteuropa.org

De teams van Volt Maastricht 

We hebben onze community opgedeeld in verschillende teams. Deze teams hebben allemaal hun eigen chat in de What’sApp Community. Kom jij een of meerdere teams versterken? 

1) Algemene Announcement groep. Via deze groep blijf je op de hoogte van de activiteiten van Volt Maastricht. Bovendien laten we het in deze groep weten als we hulp nodig hebben, bijvoorbeeld met flyeren of met andere praktische zaken. 

2) Beleidsteam Algemene Zaken. In dit team werken we samen aan onderwerpen die betrekking hebben op het Domein Algemene Zaken. Onderwerpen variëren van burgerparticipatie tot veiligheid, en van democratische hervormingen tot inclusiviteit binnen de gemeente. Dit beleidsteam wordt geleid door Danny Janssen, ons burgerlid binnen dit domein. Jules Ortjens, onze fractievoorzitter, is ook nauw betrokken bij dit team.

3) Beleidsteam Fysiek. In dit team werken we samen aan onderwerpen die betrekking hebben op het Fysieke Domein. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld betaalbare woningen, openbaar vervoer, milieubeleid en ruimtelijke ordening. Dit beleidsteam wordt geleid door Danny Janssen, ons burgerlid binnen dit domein. Mart den Heijer, ons raadslid, is ook nauw betrokken bij dit team.

4) Beleidsteam Sociaal. In dit team werken we samen aan onderwerpen die betrekking hebben op het Sociale Domein. Onderwerpen zijn onder andere de lokale zorgstaat en taalonderwijs, maar ook emancipatie en het duurzame sociaal domein komen hier aan bod. Dit beleidsteam wordt geleid door Ryan Wilmes, ons burgerlid binnen dit domein. Jules Ortjens, onze fractievoorzitter, is ook nauw betrokken bij dit team.

5) Beleidsteam Economie & Cultuur. In dit team werken we samen aan onderwerpen die betrekking hebben op het Domein Economie & Cultuur. Binnen dit team hebben we het vooral over de cultuursector, het evenementenbeleid, de lokale economie en Euregionale economische samenwerking. Ook sport valt binnen dit domein. Dit beleidsteam wordt geleid door Romy Frijters, ons burgerlid binnen dit domein. Mart den Heijer, ons raadslid, is ook nauw betrokken bij dit team.

6) Podcast Team. In dit team kan iedereen podcast ideeën pitchen en uitwerken, en schrijven we samen het script voor elke tweewekelijkse aflevering. Onze fractieleden Mart den Heijer en Ryan Wilmes zijn hiervoor in de lead.

7) Social Media Team. In dit team worden alle social media posts bedacht, ontworpen en gepost. Ook het schrijven van de captions en het posten van de berichten op Instagram, Facebook, Twitter en LinkedIn vallen onder de verantwoordelijkheid van dit team. Mart den Heijer en Romy Frijters trekken hierbij de kar. 

8) Branding & Analytics Team. Binnen dit Engelstalige team werken we aan het versterken van het merk van Volt Maastricht. Dit doen we door data te genereren, onze platformen strak in de gaten te houden en trends te ontdekken. Lisanne van Vucht en Mart den Heijer nemen hierbij de lead.

9) Newsletter Team. Dit team is verantwoordelijk voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Middels deze nieuwsbrief updaten we al onze leden over de laatste ontwikkelingen binnen de fractie. Dit team wordt geleid door Guy Dumoulin en Mart den Heijer. 

10) Website Team. Onze website (www.voltmaastricht.nl) wordt door dit team onderhouden. Onder leiding van Mart den Heijer delen we de voortgang op onze 4+1 challenges en houden we eenieder op de hoogte van onze werkzaamheden. 

11) Diversity/Inclusion/Equity Team. Dit Engelstalige team is verantwoordelijk voor het verbeteren van de diversiteit, inclusiviteit en gelijkheid binnen onze partij. Daarnaast bekijken we gemeentelijke stukken door een inclusieve bril, geven we advies aan de fractie, en denken we mee over het inclusiever maken van onze stad. Mart den Heijer is de kartrekker van dit team, maar we zijn nog op zoek naar iemand die hem hierbij zou willen helpen!

12) Community Team. Onze fractie zou hun werk niet kunnen doen zonder de inzet van onze leden. Sterker nog; zonder onze leden hadden we niet in de gemeenteraad gezeten. Het Community Team is verantwoordelijk voor de werving van nieuwe leden, het activeren van bestaande leden en ervoor te zorgen dat ieder op de juiste plek in onze organisatie terecht komt. We zijn nog op zoek naar een lead voor dit team!

13) Events Team. Binnen dit team organiseren we verschillende soorten evenementen. Evenementen zijn enorm belangrijk om met elkaar in contact te komen en elkaar beter te leren kennen. Daarnaast kunnen ze de fractie inzicht geven in wat er speelt in de stad, kunnen er ideeën gedeeld worden en brengen we de lokale politiek en stukje dichter bij de burger. We zijn nog op zoek naar iemand die hierin de lead wil nemen!

14) International Policy Team. Dit is een Engelstalig team, waarin we samen werken aan onderwerpen die de internationale community van Maastricht aangaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan meertalige gemeentelijke informatievoorziening, maar vooral ook onderwerpen die breder met Europa en de wereld te maken hebben. Jules is hierbij in de lead, maar we zijn nog op zoek naar iemand die hem hierbij kan helpen!

15) Cross-border Policy Team. Dit Engelstalige team focust zich op de Euregio en haar uitdagingen. Onderwerpen als grensoverstijgend openbaar vervoer, problematiek waar grenswerkers tegenaan lopen, en grensoverstijgende samenwerking komen in dit team aan bod. Mart is hierbij in de lead, maar we zijn nog op zoek naar iemand die hem hierbij kan helpen!