Lees meer

Bekijk

Klik en bekijk onze stadsvisie

terug naar vorige pagina

Blog

Algemene zaken

Vacature burgerlid Volt Maastricht

Wil je graag een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Maastricht? Denk je graag na over oplossingen voor, bijvoorbeeld, het afvalbeleid of (studenten)huisvesting? Dan is dit je kans om je steentje bij te dragen aan de stad! De fractie van Volt Maastricht zoekt namelijk vanaf september een nieuw burgerlid voor het fysieke domein.

Scroll & lees meer

Mart Den Heijer

Wat ga je doen? 

Als burgerlid werk je nauw samen met onze raadsleden, wethouder en de fractieondersteuning, en geef je advies over alle zaken omtrent het fysieke domein. Dit domein omvat onderwerpen zoals het bouwen van een nieuwe studentencampus, het verbeteren van de bereikbaarheid van Maastricht en het afvalbeleid. Als burgerlid woon je de maandelijkse domeinvergaderingen bij, lees je relevante beleidsstukken, ga je in gesprek met betrokken partijen en zorg je dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in de stad. Je ondervindingen en advies koppel je terug naar onze raadsleden in de wekelijkse fractievergadering. Op deze manier heb je direct invloed op het beleid van de stad!

Wat kunnen we je bieden? 

We bieden vooral de gelegenheid om samen met onze fractie te werken aan een toekomstbestendig Maastricht voor iedereen die onze stad hun thuis noemt. Je komt terecht in een hecht, gedreven, divers en jong team. In het team staat persoonlijke ontwikkeling en een fijne samenwerking centraal. Leergierigheid en ambitie staan hierbij voorop, (politieke) ervaring is hiervoor geen vereiste. Een ideale kans om jezelf te ontwikkelen en te leren hoe het is om politiek actief te zijn.

Wat betekent Volt voor ons?

Volt is een Europese politieke beweging die actief is in 30 landen. Wij bevinden ons op het Europees, landelijk, regionaal én lokaal niveau. Volt heeft als doel om heel Europa socialer, democratischer en daadkrachtiger te maken, door positieve, progressieve en pragmatische politiek. In Maastricht focussen we op het creëren van een Maastricht voor al haar inwoners, terwijl we grensoverstijgende kansen met beide handen aangrijpen. 

Belangrijke informatie:

  • Je bent 8 tot 10 uur in de week beschikbaar
  • Onze fractievergadering is wekelijks op maandagavond van 19:30-21:00
  • Je woont één domeinvergadering per maand bij (op dinsdag of woensdag) 
  • De hoogte van de vergoeding is 145 euro per vergadering (1x per maand)

Wil je meer weten? Of meteen kennis maken? Stuur dan een korte motivatie naar mart.denheijer@volteuropa.org

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.