Lees meer

Bekijk

Klik en bekijk onze stadsvisie

Democratie 2.0 voor Maastricht

Algemene zaken

Lees het beleid

14.6.2023

Brieven Burgerberaad verstuurd

Nieuws

Het is eindelijk zo ver: afgelopen woensdag zijn de uitnodigingen voor deelname aan het burgerberaad verstuurd. Nu het startschot is gegeven kunnen mensen die de brief hebben ontvangen zich aanmelden. Uit alle aanmeldingen wordt uiteindelijk een groep van 100 mensen via loting samengebracht, waarbij men streeft naar een mix van mensen van alle leeftijden, bevolkingsgroepen, en uit alle stadsdelen. Vanaf september tot december zal het burgerberaad zich ontfermen over een vraagstuk uit het thema omgevingsvisie (hoe de stad er uit moet zien). We zijn erg blij met de voorgang van deze, voor ons erg belangrijke, pilot en kijken uit naar september. Op de website van Thuis in Maastricht vind je meer informatie over het burgerberaad, haar functioneren en haar taken.

11.12.2022

Mart gastspreker bij Volt Antwerpen

Volt: grensoverstijgende samenwerking

Naar aanleiding van onze vorige podcast aflevering “De burgerraad: gedoemd te mislukken (of toch niet)?” is Mart uitgenodigd om te spreken bij een evenement van Volt Antwerpen. Hij heeft vooral stilgestaan bij het onderhandelingsproces dat wij Maastricht hebben doorlopen om de burgerraad in het coalitieakkoord te krijgen. Zodoende kunnen wij Volt België helpen met hun aanpak voor de verkiezingen die over 16 maanden plaatsvinden.

18.11.2022

De burgerraad: gedoemd te mislukken (of toch niet)?

Podcast

De Burgerraad; één van de belangrijkste speerpunten van de Maastrichtse Volt-fractie, Marts persoonlijke stokpaardje en, in de vorm van een pilot, onderdeel van het stadsakkoord. In aflevering 5 van onze podcast praat Romy je bij over de laatste ontwikkelingen in de raad en krijgt Mart eindelijk het podium om je alles te vertellen over zijn burgerraad.

18.8.2022

Eerste gesprekken op gang

Overleg

De eerste gesprekken tussen de wethouders en raadsleden staan gepland. Mart den Heijer pakt vanuit de fractie de uitwerking van de burgerraad op.